Rättvis Barca-seger mot Bilbao

Det var böljande spel i början av matchen och båda lagen hade ett antal heta chanser där Bravo och Iraizoz räddade sina respektive lag ett antal gånger. Athletic hade en riktigt het chans i början när ett inlägg las mot mål, men Bravo kunde styra undan bollen. Någon minut efter hade Barca ett bra läge från nära håll men Iraizoz gjorde en fin benparad.

Det var också så det såg ut i stora delar av den första halvleken. Hemmalaget hade mest spel men båda lagen skapade chanser. De som utmärkte sig mest i den första halvleken var lagens målvakter som gjorde ett antal svettiga räddningar. När domaren blåste för pausvila stod det dock 0-0.

I den andra halvleken var det andra bullar. Barca hade verkligen allt. Allt spel och alla målchanser. Flera gånger stod Iraizoz i vägen och de flesta bara väntade på att Barca skulle få in ledningsmålet. Efter ett tag bytte Barca in Neymar och då kom tillslut målen.

Brassen hade varit på planen i ungefär en kvart när han blev frispelad av Messi, la bollen förbi målvakten och in i mål. 79 minuter tog det innan Barcas 1-0-mål kom.

Bara minuter senare kom också 2-0 när samme brasse placerade in 2-0 i minut 84. Barca kunde hålla i och vinna matchen. Tre rättvisa poäng i hemmamatchen mot Athletic Bilbao.