Spanien krossade Saudiarabien

Spanien värmde upp inför VM-kvalet med en kross mot Saudiarabien med hela 5-0. Målskyttar blev Cazorla, Xavi, Pedro (2) och David Villa. Det var för övrigt David Villas första landslagsmål efter benbrottet i vintras.

Spelare som Xavi och Iniesta började på bänken men Spaniens kvalité var överlägset Saudiarabiens. Torres, som gjorde sin hundrade landskamp, brände två frilägen innan ens tio minuter var spelade. Det var Cazorla som dundrade in 1-0 från nära håll bakom Waleed Abdullah i målet. Nasser Al-Shamrani var nära att kvittera med en nick men Pedro kunde chippa in 2-0 snyggt precis efter. Från 0-0 i den 24:de till 2-0 i den 27:de.

Bara efter drygt en minut i andra kunde Xavi, inbytt för Fabregas i pausen, skruva in en frispark i krysset som otroligt nog gick igenom det söndriga nätet också. Monreal gick ner i straffområdet efter en timme spelad och David Villa gjorde inga misstag med straffen och stänkte dit 4-0.

Endast fem minuter efter straffmålet gjorde Pedro sitt andra mål för dagen då han kallt sköt in ett friläge efter att David Silva slagit en fin boll igenom, 5-0 och det blev även slutresultatet.

Spanien möter Georgien i kvalet på tisdag i Tbilisi.