Southampton vann bottenmötet

The Saints vann det otroligt viktiga bottenmötet mot ett vanligtvis målglatt Reading. Efter att Puncheon gjort matchens enda mål i mitten av den andra halvlek var segern ett faktum.

Men målet borde kanske kommit redan i första halvlek. Efter en hörna nickade Puncheon bollen i mål men domaren dömde bort målet, han ansåg att Maja Yoshida störde Reading-målvakten Adam Federici regelvidrigt.

I den 61:a minuten kom dock målet som skulle komma att bli avgörandet. Puncheon placerade distinkt in bollen i nätet efter ett snyggt anfall.

Efter målet var matchen avgjord i stort sett. Southampton var närmre 2-0 än vad Reading var en kvittering.

Segern innebär att Southampton klättrar sig över bottenstrecket och upp på en 15:e plats. Reading är kvar på en 19:e plats.