Slog ut Lazio – klar förlust mot Valencia

Ludogorets Razgrad, ligamästare från Bulgarien, har tagit stora steg i sin utveckling. Detta år tog man sig vidare från gruppspelet i Europa League och i sextondelsfinalen slog man även ut storlaget Lazio efter ett mycket dramatiskt slut. Hemma mot Valencia åkte man dock på en rejäl plump – 0-3 trots en man mer stora delar av matchen.

Redan efter fem minuter gjorde Valencia 0-1 genom högerbacken Antonio Barragan på en hörna. Det såg ut att bli en stabil Valencia-seger tills att Seydo Keita, tidigare i Barcelona, blev målchansutvisad och Ludogorets fick straff. Fram klevv Roman Bezjak, men han missade. Bulgarerna var ändå en man mer tills vidare.

Det var inte Ludogorets dag då unge Fede pangade in 0-2 men drygt tio minuter kvar till halvtidsvilan. Ännu en smäll stod Valencia för när Philippe Senderos nickade in 0-3 knappa kvarten in i andra halvlek.

Hemmalaget lyckades inte reducera och nu kan man i stort sett konstantera att årets Europaäventyr är slut om man inte står för en mirakelvändning i Spanien.