Skrällen: BATE Borisov besegrade Bayern

Vitryska BATE Borisov stod för en stark insats på hemmaplan, när man besegrade de tyska jättarna FC Bayern München med 3-1, i den andra gruppspelsmatchen.

Gästerna kopplade dock ett grepp om tillställningen i ett tidigt skede. Bayerns första målfarlighet kom i den nionde matchminuten, när Franck Riberý hittade fram Mario Mandžukić med en fin kross, men kroatens avslut gick utanför. De tyska gästerna fortsatte att mata på framåt, men lyckades inte överlista hemmalagets målvakt Gorbunov som storspelade.

Toni Kroos och Holger Badstuber, var nära på att spräcka vitryssarnas nolla, när bland annat den förstnämnde prickade stolpen efter cirka kvarten spelad. Efter 20 spelade minut, var det bara en tidsfråga tills gästerna skulle öppna målskyttet, men istället var det BATE Borisov som klev fram och gjorde matchens första mål.

Efter ett misslyckat avslut från Aleksandr Volodko, hamnar bollen hos en helt ren Alexandr Pavlov som inte ger Neuer någon chans och placerar in 1-0 i den 23:e matchminuten. Målet kom som en blixt från klar himmel och den tyska segermaskinen, skulle nu jaga en kvittering.

Efter första 45 minuterna, gick dock hemmalaget in i pausvilan med ledningen. FCB lyckades aldrig hitta nätet bakom Gorbunov, men hade spelet och de vassaste chanserna.

I halvlek nummer två var det samma visa. De rödklädda gästerna jagade en kvittering och var konstant farliga framåt, medan de vitryska mästarna kunde sticka upp på kontringar och skapa farliga målchanser. Aleksandr Pavlov var nära att utöka ledningen för hemmalaget, när han helt fri i straffområdet fick ett gyllene läge, men sköt över Manuel Neuers ribba.

Mitt i all Bayern-press, skulle BATE Borisov nästintill punktera tillställningen på Haradzki Stadium i matchminut 78. Efter ett vackert samarbete mellan Edgar Olekhnovich och Vitali Rodionov, kunde den sistnämnde lirka in 2-0 från långt håll. De tyska jättarna var på väg mot en förlust på vitryska BATE Borisov, men kämpade hårt för en, ytterst välförjänt, reducering.

Franck Riberý skulle till slut spräcka nollan, när han läckert chippade in bollen bakom Gorbunov, efter en utmärkt passning av schweizaren Xherdan Shaqiri.

Närmare än så kom inte Bayern München ochistället var det vitryssarna som skulle göra matchens sista mål, när man efter en snabb kontring avslutade med att spela fram Renan Bressan, som fastställde slutresultatet i den fjärde tilläggsminuten. BATE Borisov fortsätter att imponera, då man i den första omgången slog OSC Lillemed exakt samma siffror, 3-1 på bortaplan.

Vitryssarna tar därmed kommandot i grupp F och lägger sig på en förstaplats. Bayern München får nöja sig med plats nummer två, med samma poäng som Valencia som i sin match besegrade Lille med 2-0.