Sir Alex: ”De tål inte utskällningar nuförtiden”

bet365

David Moyes har, liksom Sir Alex under sin inledande period, haft det svårt att mantla rollen som huvudtränare för Manchester United. Ferguson lugnar honom dock och hävdar att nyckeln till framgång ligger i harmonin inom klubben – samtidigt som han rekommenderar att inte skälla ut spelarna.

”Tre saker är viktiga när du jobbar med ledarstaben – jobbetik, lojalitet och filosofi”, säger den forne tränaren enligt Goal. ”Alla måste sjunga samma visa, oavsett hur dåligt det låter. Det är viktigt att folket håller med dig och sätter United spelar på, det är väldigt viktigt.”

Skotten är utöver de många titlarna känd för den klassiska ”hårtorken” i form av en utskällning som ägde rum när han fortfarande var relativt ung i branschen. Men han hävdar att den typen av tränarfilosofi inte skulle gå hem nuförtiden.

”Människorna jag har handskats med nu är mycket mer ömtåliga än de jag var med för 30 år sedan”, menar han. ”Jag menar det på ett bra sätt, då de kommer från bättre förhållanden. Jag skulle inte kunna tappa mitt humör nu så som jag gjorde på den tiden.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply