Siena segrade på San Siro

Inter har inlett säsongen med två vinster, men samtidigt en väldigt tung förlust hemma på San Siro mot Roma. I dagens match mot Siena skulle det visa sig bli återigen jobbigt på det nylagda gräset på Stadio Giuseppe Meazza.

Ett Inter med den förre Milan-anfallaren Antonio Cassano från start var det bättre laget direkt från avspark. Just Antonio Cassano fick också den första riktigt farliga chansen, som dock rann ut i sanden. Fredy Guarin  hade senare ett vasst avslut som precis flög över Sienas ribba. Men efter det växte Siena in i matchen allt mer och efter 22 minuters spel tvingade Emanuele Calaio fram en reflexräddning av burväktaren Samir Handanovic.

Andrea Ranocchia var ett tag därefter väldigt nära att styra in bollen i eget nät, innan Andrea Strammacionis lag vaknade till igen. Esteban Cambiasso tvingade bland annat fram en läcker räddning av Gianluca Pegolo i Siena-målet, och man hotade ett flertal gånger till innan halvtid när även Ranocchia tvingade fram en fin räddning på sin farliga nick i slutskedet av den första halvleken.

Inter fortsatte därefter att föra spelet i den andra halvleken, när bland annat Antonio Cassano testade lyckan med ett avslut, som dock räddades simpelt av Sienas målvakt. Hemmapubliken skulle dock tystas rejält, när Siena överraskande tog ledningen efter 72 minuter spel. Ett fint samspel mellan Ze Eduardo och Vergassola slutade med att den sistnämnda skickade in bollen förbi Samir Handanovic och in i nätet.

Inter böt därefter in Coutinho och satsade allt framåt, där avbytaren bland annat fick på ett hyfsat avslut på volley. Men hoppet släcktes helt när  Francesco Valiani sköt 0-2 till gästerna, två minuter in på tilläggstiden och Inter förlorade sin andra raka ligamatch hemma på det nylagda gräset.