SFC-fansen vill se nya läktare

Syrianska FCs hemmarena Södertälje Arena, som man för övrigt delar med rivalen Assyriska FF, ses som en utav Allsvenskans mindre trevliga arenor. Bortsett från den västra huvudläktaren så är det tunt med med sittplatser på den övriga arenan och detta har fått klubbens supportergrupp Gefe Fans att agera. Gruppen har nämligen startat en namninsamling som ska överges till Arenabolaget den första april. Hittills har 480 personer gett sina underskrifter.

”Vi startade insamlingen i söndags, så det är en bra siffra, det har ju bara gått två dagar. Vi siktar på 5-6 000 underskrifter.”, säger Robert Buyukkilic, talesman för Gefe Fans och SLO i Syrianska, till FotbollDirekt.se och fortsätter:

”Vi begär ingen jätteombyggnad, inget Friends Arena. Det vi vill ha är en läktare med tak och vindskydd och det finns ju en befintlig stomme där redan man kan bygga på.”

”Vi är positiva, arenabolaget är inte omöjliga att ha att göra med. Tidigare har Syrianska själva haft mötena med arenabolaget, nu är ett möte inplanerat till början på februari och vi supportrar ska också få vara med, så det känns väldigt positivt.”

”Vi känner att vi är på frammarsch, vi vill framåt. Syrianska är på väg att etablera sig i allsvenskan och på sikt kan vi säkert ha 4 000 – 5 000 i hemmasnitt. Vi kämpar för en bättre supporterkultur, och i fjol hade vi inte en krona i böter från förbundet. Tidigare har det varit böter varenda år. Så vi är på rätt väg och det vore på sin plats att få lite tillbaka. Vi kommer kämpa, vi ger oss inte förrän vi fått igenom våra krav.”, avslutar Robert.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365