Sevilla vinnare efter straffdrama

Ett fullsatt Juventus Stadium kunde knappt vänta på att domare Felix Brych skulle sätta igång 2014 års Europa League-final mellan Sevilla och Benfica.

Men matchen, precis som mpnga andra matcher, blåstes igång och de två lagen rivstartade med intensiv fart från båda håll. Lagen kanske var lite för taggade. Det visade nämligen Sevillas Alberto Moreno när han i den 13:e minuten tacklade ned Benficas Miralem Sulejmani så illa att den sistnämnde fick byta. Moreno belönades med ett gult kort.

Men annars blev det inte så mycket fler superfarliga chanser i den första halvleken, utan den blev mållös.

Även den andra halvleken sattes igång med högt tempo, fast denna gången skapade lagen hetare chanser. Bland annat hade Benficas Lima ett bra läge, men som Sevilla precis hann rensa bort framför fötterna på honom.

Lagen hade sina olika stunder andra halvleken igenom. I några minuter tryckte det ena laget på, medan de nästkommande minuterna så var det vice versa.

Men efter 90 minuter, och lite stopptid, så var matchen mållös, vilket betyder att matchen skulle få gå till förlängning.

Efter lite massage och stretch, så kunde förlängningen kickas igång.

Och efter dryga tio minuter in på övertiden kom matchens absolut bästa målchans. Sevillas Carlos Bacca löpte sig fri, och försökte sig på en yttersida runt målvakten. Bollen seglade dock förbi bortre stolpen, och friläget gick till spillo.

Förlängningen förblev mållös, naturligtvis, och matchen fick därmed avgöras på straffar. Europa League-finalen hade gått till straffar.

Både Lima och Bacca satte de två inledande straffarna för sina lag, vilket betydde 1-1 direkt.

Sevillas Oscar Cardozos straff räddades sedan, medan M’Bia satte sin stensäkert. Fördel Sevilla efter två straffomgångar.

Benfica var piskade att sätta nästa straff, men Sevilla-målvakten Beto räddade igen. Och samtidigt satte Sevilla sin nästa.

Visserligen satte sedan Benfica sin sista straff, men vad gjorde det när Kevin Gameiro sedan tryckte upp bollen i nättaket. Målet betydde 4-2 till Sevilla, och inte minst Europa League-guld för spanjorerna.