Sevilla stal dyrbara poäng ifrån Real Madrid

Ett obesegrat Sevilla tog emot ett formsvajigt Real Madrid som endast plockat fyra pinnar i ligan inför denna omgång.

Och det skulle inledningsvis inte se ljusare ut för dom grönklädda. Andaluserna chockade huvudstadslaget redan i andra minuten då Trochowski satte dit första målet efter en hörna.  Tysken kunde på halv-volley sätta bollen i nättaket efter en usel försvarsmarkering. Ramón Sánchez Pizjuán exploderade av glädje och matchen var i fullgång.

Real Madrid försökte snabbt svara och skapade ett par halvlägen, bl.a en farlig frispark ifrån Ronaldo. Sevilla försökte med instickare till Negredo som testade Casillas ett par gånger. Frustrationen hos Mourinho och Madrid-spelarna blev en stor fördel för Sevilla då Madrid totalt tappade koncentrationen och knappt kunde få ihop tre passningar på offensiv planhalva. Sevilla rullade dock bollen tålmodigt i jakt efter tvåan. Men efter en väldigt fysisk sista kvart så slutade första halvleken med 1-0.

Andra halvleken började med ett högt tempo och ett taggat Madrid. Den inbytte Modric träffade virket efter ett raket-skott som Palop nådde med fingertopparna. Higuain fick ett bra returläge men missade målet grovt. Bara två minuter senare var det farligt på andra sidan planen – efter ett fint anfall av Sevilla så missade Negredo ett friläge som mer eller mindre kunde ha säkrat poäng för hemmalaget.

Nästa jättechans skulle komma i den 60e minuten. Benzema lobbade över Palop och med ett helt fritt mål lyckades Sergio Ramos på något sätt inte sätta bollen i nät då han nickade bollen på överdelen av ribban.

I den 65e minuten bestämde Mourinho sig för att gå all-in. Han bytte ut en för dagen usel Arbeloa mot den offensiva yttern Callejon. Detta öppnade upp matchen mer och större ytor skapades.

I den 80e minuten fick Ronaldo en fin pass i djupet. Portugisen kom fri och blev tacklad, men ingen straff blev utdelad. Efter att jag sett repriserna ett par gånger så gjorde nog domaren rätt beslut.

Real Madrid hade chansen att ta hem en poäng i den 94e minuten då Ronaldo fick ett bra frisparksläge. Men skottet gick långt över och domaren blåste i pipan. Matchen var avgjord, Sevilla hade vunnit, och Madrid hade förlorat. Men dom som firar mest bor nog i Katalonien…