Sent matchavgörande sänkte Milan

Milan har en svag säsong bakom sig och ligger nu nia i Serie A. Formen är fortfarande långt ifrån okej om man frågar en Milansupporter. Två segrar, två förluster och en oavgjord har den italienska klubben skrapat ihop på de fem senaste matcherna.
Gästande Atletico Madrid har en av sina bästa säsongen på väldigt länge då man är med och hotar i toppen av La Liga. Just nu ligger klubben på samma poäng som FC Barcelona och Real Madrid.

20.45 blåste domaren Pedro Proenca igång den första Champions League-åttondelsfinalen, av två, mellan AC Milan och Atletico Madrid.

Det var favoriten Atletico Madrid som öppnade starkaste och tog kontroll över matchens första minuter. Milan jobbade sig dock in i matchen och var närmast att näta i en fartfylld och sevärd första halvleken som förblev mållös, 0-0.
Kaka hade, i första halvleken, ett skott i ribban och en nick som Atletico Madrids belgiske målvakt Thibaut Courtois styre i stolpen.

Det kunde sluta illa för Atletico efter bara 20 minuter spel då vänsterbacken Emiliano Insua fick ett gult kort som lika gärna kunde varit rött.

25-årige Diego Costa fick till en snygg cykelspark i den 51:a minuten, men bollen seglade strax över Milanmålet som Christian Abbiati vaktar.

Tungt för Mario Balotelli som blev utbytt i den 77:e minuten efter att ha dragit på sig en axelskada när han landat fel i en tidigare situation. 23-årige Balotelli var svårstoppad och ett stort hot för Atletico försvaret.

Två minuter senare var det Atleticos tur att dra på sig en skada. Raul Garcia fick kliva av.

Atletico Madrid fick en hörna i den 83:e minuten och bollen nådde fram till Diego Costa (vem annars?) som trycker in bollen i mål med huvudet. 1-0 till Atletico och tung för Milan som var det spelförande laget.

Pedro Proenca blåste av matchen som slutade 1-0 till bortalaget Atletico Madrid.

Tung för Milan som var matchens bästa lag. Atletico Madrid kom inte upp i samma standard som klubben brukar spela i La Liga men fick ändå med sig en blytung 01-seger inför returen i Spanien.