Sent mål räddade USA

I en match som många tittare valt bort och inte räknat mycket av, bjöds det trots allt på fotboll av riktigt bra kvalité.
I den första halvleken var det mestadels total dominans av Ryssland, och det dröjde inte länge för än deras första boll trillade in i nätet. Det tog bara Dynamo Moskvas underbarn, Fyodor Smolov 9 minuter att spräcka nollan för sitt Ryssland.

Den andra halvleken fortsatte med att Ryssland pressade på, men nu fanns även USA med på ett hörn.
USA ville mycket och man hade de klart vassaste chanserna under den andra halvleken, och i den 76:e minuten skulle det betala av sig. Michael Bradley fick till en underbar volleyträff, som dök sig ner vid målvaktens högra stolprot, och detta är något man kan klassa som ett drömmål.

Man matchen var inte slut än och ryssarna ville ha det sista ordet. I den 83:e minuten tilldömdes hemmalaget, Ryssland, en straff. Som Shirkov säkert klev fram och satte. Nu var det 2-1 till Ryssland, och man trodde sig ha det avgjort. Men nej nej, jänkarna var mer inbitna än så. Och kylan man behöll enda in i slutsekunden var kallare än den sibiriska tundran. För i matchen absolut sista minut klev den snudd på okända Mikkel Diskerud fram, och gjorde kvällens sista mål. Matchen slutade alltså 2-2.