Sent mål gav Pescara första vinsten

Nykomlingen Pescara hade inför den femte omgångens match mot Palermo inte vunnit en enda match. Palermo kom dock även de med noll vinster hittills den här säsongen – med endast en vunnen poäng. Och det syntes att det var två lag som ligger bland de sämre placeringarna i Serie A, när det blev en mållös historia.

Det var Pescara som inledde matchen bäst, där Gianluca Caprari och Juan Fernando Quintero borrade sig igenom Palermos försvar. Men det resulterade inte i något mål för hemmalaget, när Palermo jobbade sig in i matchen igen. Palermo skulel sen egentligen tagit ledningen när man fick flera kanonlägen mot Pescaras mål, men målvakten Pelizzoli stod för flera fina räddningar och stoppade bland annat Hernandez dubbla försök.

Hernandez gjorde sen mål med en spektakulär spark, men målet dömdes bort för offside av domaren. Palermo ägde matchen helt, men fick ett kollosalt bakslag när Steve Von Bergen klumpigt stoppade en boll med händerna och fick syna det röda kortet. Palermo tackade för det och tog över händelserna i den andra halvleken, men målen såg ut att utebli på onsdagen.

Men i slutskedet, med endast fyra minuter kvar av ordinarie speltid, sprack nollan för Pescara. Den förre Manchester City-mittfältaren Vladimir Weiss drog till med ett kraftigt avslut som borrade sig in i det vänstra krysset bakom den chanslösa målvakten Ujkani. Elvis Abbruscato var därefter mycket nära att dubblera ledningen på en kontring i slutskedet, men matchen slutade 1-0 tilll Pescara.