Sent avgörande i hett Verona-derby

Det var dags för säsongens första Verona-derby i Serie A, och det var nykomlingarna Hellas Verona som var favoriter innan avspark. Men gästande Chievo skulle visa sig bli vinnare, efter ett mycket sent avgörande i mötet.

Hellas Verona öppnade frisk annars och tog ledningen efter ett par minuters spel, när Bostjan Cesar tryckte in bollen i nätmaskorna. Målet dömdes dock bort för offside, vilket enligt reprisbilderna var helt felaktigt. Och även på tilläggstid i den andra halvleken var bollen inne för hemmalaget, när Juan Iturbe skickat in bollen över mållinjen. Den gången var dock spelet redan avblåst av huvuddomaren.

Istället stack Chievo upp i den 93:e matchminuten och satte dit matchens enda mål. Lazarevic tryckte till med ett kraftigt avslut som letade sig förbi Rafael i Hellas-målet till 1-0. Ett mycket sent avgörande i derbyt, som innebär att Chievo plockar oerhört viktiga poäng i bottenstriden.