Sent avgörande för Leverkusen

bet365

Bayer Leverkusen tog sin femte raka seger i Bundesliga i den sista omgången, när de till slut lyckades besegra Hamburg på bortaplan med 1-0 efter att skyttekungen Stefan Kiessling avgjort med matchens enda mål i slutminuten.

Förlusten innebar för Hamburg ett missat Europa-äventyr, tre poäng saknades för en sjätteplats som skulle innebära kval till Europa League. Nu tog istället Eintracht Frankfurt hand om den platsen medan Hamburg fick nöja sig med en sjundeplats. Leverkusen hamnade trea och är därmed direktkvalificerade till Champions League.

Det var en jämn match som utspelades på AOL Arena inför 57 000 åskådare. Enligt den officiella statistiken sköt Hamburg fjorton skott och Leverkusen femton. Bortalaget var överlag lite hetare, men Rene Adler höll tätt mellan stolparna fram till slutminuten.

Leverkusen fick till slut utdelning när Stefan Kiessling gjorde sitt 25:e ligamål för säsongen med ett högerskott utanför straffområdet, assisterad av Sidney Sam. Därefter höll Sascha Lewandowskis mannar undan och vann med 1-0.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply