Sena mål när poängen delades på Weserstadion

Årets sista Bundesliga-match bjöd på mötet mellan Werder Bremen och FC Nürnberg på Weserstadion. Hemmalaget kom från en tung 4-1-förlust borta mot Frankfurt, medan gästerna, Nürnberg, siktade på att ta andra raka efter att ha besegrade Fortuna Düsseldorf med 2-0.

Det var hemmalaget som totaldominerade tillställningen inför drygt 40,000 åskådare på Weserstadion på söndagskvällen. Från minut ett var det de grönvita för hela slanten och det hängde ständigt ett mål i luften. Efter en hel lägen mot Raphael Schäfer och hans försvarslinje, var det trots allt mållöst efter en spelad halvlek, men det mesta talade fortfarande för att det var Werder Bremen som skulle öppna målskyttet och gå segrande ur striden.

I den andra halvleken bjöds publiken på ett likadant tempo. Hemmalaget förde spelet och skapade chanserna, medan gästerna försvarade sig och försökte rycka upp för att skapa kontringar.

Det var också lite från ingenstans som det vinröd-klädda bortalaget skulle ta ledningen i den 82:a matchminuten. I en kontring serverade Javier Pinola, Timo Gebhart, som snyggt placerade in bollen med högerfoten bakom Sebastian Mielitz.

Men hemmalaget var förtjänta ett mål och skulle i alla fall plocka en pinne i dagens mittenmöte. Kevin De Bruyn tryckte till en framstudsande boll mot Raphael Schäfer, som på vägen styrdes in av Nils Petersen som såg till att utjämna. Reprisbilderna visade dock att 24-åringen var offside när De Bruyn avlossade, något som Manuel Gräfe och hans domarteam missade.

När slutsignalen ljöd var det en hel del besvikna Werder Bremen-ansiktet som lunkade av planen. Efter en enorm press fick man endast med sig en poäng i den viktiga mittenstriden och avståndet upp till topplaceringarna ökar allt mer. Nürnberg plockade en viktig pinne i den nedre delen av tabellen, när man avslutar år 2012 på en fjortondeplats.