Schalkes trevliga vinst mot Wolfsburg

Efter veckans poängtapp mot franska Montpellier i Champions League, var det ett vinstjagande Schalke 04 som tog emot Wolfsburg på Veltins-Arena. Wolfsburg som föll tungt hemma mot gästande Mainz förra veckan med 0-2, var även de i behov av en tre-poängare för att itne tappa allt för mycket mark i tabellen.

Det skulle dock bli en ganska enkel resa för hemmalaget på Veltins-Arena, även om matchens inledande halvtimme var hyfsat jämn mellan de båda lagen. Men när Schalke efter 33 minuters spel spräckte Unnerstalls nolla tappade Wolfsburg allt mer mark i matchen. Christian Fuchs inlägg från vänsterkanten tog sig fram till Jefferson Farfán, som nickade in bollen i den bortre burgaveln bakom Benaglio.

Wolfsburg fick med sig 1-0-underläget ut till halvtidsvilan, men direkt i inledningen av den andra halvleken small det direkt för hemmalaget. Efter en framspelning av Lewis Holtby kunde den inlånade Barcelona-spelaren Ibrahim Afellay trycka till med högerfoten och bollen flög in vid den högra stolpen.

Och det var Schalke som var det bättre laget den här dagen, mot ett svagt Wolfsburg utan självförtroende. Det var därför itne heller helt oväntat när hemmalaget gjorde ett tredje mål med timmen spelad av matchen, när Ibrahim Afellay den här gången spelade fram lagkamraten Roman Neustädter som sköt in bollen intill den högra stolpen bakom den chanslösa Benaglio.

Wolfsburg lyckades sen inte hota Schalkes ledning och hemmalaget tog en komfortabel 3-0-vinst hemma på Veltins-Arena.