Schalke kan vinna Bundesliga, enligt Farfan

Den peruanske yttern, Jefferson Farfan, menar att han förlängde med sitt Schalke 04 för att hjälpa klubben till fler titlar, enligt tyska Bild.

27-åringen säger att Schalke är ”mer än kapabla” till att bryta Dortmunds segertrend och plocka hem den tyska ligatiteln.

Huub Stevens manskap hängde på bra i titelracet den förra säsongen, men såg sina ärkerivaler försvara bucklan för andra året i rad.

Det såg länge ut att den 27-årige peruanen var på väg bort från Veltins Arena under den förra säsongen, men förlängde nyligen kontraktet med Gelsenkirchen-klubben till juni 2016.  

Jag vill spela om förstaplatsen varje säsongen i fyra år framöver, förklarade han för Bild och fortsatte:

Vi har ett mycket bra lag – ett lag som till och med kan vinna ligan denna säsong. Åtminstone, ska vi tillbaka till Champions League.

Schalke tappade under sommaren Raul som skrev på för Al Sadd, men Farfan säger att hela laget ska hjälpas åt för att kunna ersätta spanjorens plats.

En spelare kan inte ersätta Raul. Men vi kan greja det som ett lag. De exakta rollerna är i Huub Stevens händer och ytterpositionen är perfekt för mig.

Men om jag får förfrågan, kan jag mycket väl spela på anfallet. Jag vill göra minst 10 mål nästa säsong, jag måste vara självisk, avslutade den peruanske yttermittfältaren. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply