Schalke hoppar på tåget till Europa

FC Schalke har haft det tufft i Bundesliga i år. Man har legat i mitten under en tid, men ändå med en rimlig chans att klättra uppåt vid en seger. Man tog emot nykomlingarna från Düsseldorf som befinner sig i vakuumet ovanför nedlyttningsstrecket. Matip blev dagens hjälte med två mål för Schalke.

Efter en knapp halvtimme smällde det i Gelsenkirchen. Farfan slog en frispark som Jones skarvade med huvudet till Matip som kunde knäa in bollen från cirka fem meter. Det var även resultatet in paus.

Fortuna hade skapat väldigt lite kreativt sätt i matchen. Men man skulle ändå stå för ett delikat kvitteringsmål. Schahin slog en fin kross under en kontring till Lambertz som stod ned mot hörnflaggan. Han spelade i sin tur snett bakåt till Bellinghausen som kunde avsluta den magnifika kontringen.

Men med nio minuter kvar skulle Matip frälsa Schalke. Michel Bastos skott tog på en försvarare och gick fram till Matip som vände och sköt in 2-1 bakom Giefer. Något turligt men målet var extremt viktigt för Schalke som nu hakar på i kampen om Europa League.