Oavgjort trots tio man för Wolfsburg

Wolfsburg kom ut som ett försvarsriktat lag och ville vänta på sina chanser idag. Istället kostade det dem dyrt redan efter fem minuter när Niki Zimling satte ledningsmålet för hemmalaget Mainz.

Repliken kom bara tio minuter senare när försvararen Naldo nickade in Jan Polaks inlägg efter att tidigare ha missat två bra chanser. Gästerna dominerade nu matchen, men det förstördes av ett rött kort på Alexander Malung. Då tvingades bortalaget byta ut anfallaren Ivica Olic och sätta in försvaren Simon Kjaer för att kunna öka sina chanser till poäng med tanke på att Wolfsburg behöver alla poäng de kan få med den 15:e plats i tabellen man innehar.

Den andra halvleken var en tråkig historia där Mainz målkung Adam Szalai hade två bra målchanser som han däremot brände, båda gångerna ensam med bortamålvakten Diego Benaglio.

Matchen slutade 1-1 och Wolfsburg ökade avståndet lite grann till de tre nedflyttningsplatserna medans Mainz återfinns på den övre halvan av tabellen.