Schalke 04 segrade på Emirates

Arsenal och Schalke var tippade till avancemang och har hållt för trycket. Under kvällens gång möttes de i en gruppfinal, som skulle avgöra vilket av lagen som tog kommandot i gruppen. Schalke kom stärkta av segern i lördagens derby mot Borussia Dortmund, medan Arsenal gjorde en sämre match mot Norwich och förlorade med 0-1. Det var dock dagsformen som skulle avgöra den här matchen.

Arsenal började matchen med ett stort bollinnehav och styrde bollen på egen planhalva. Rörelsen var dålig hos hemmalaget, vilket gjorde att de inte skapade speciellt mycket chanser på offensiv planhalva. Det var istället Schalke som tog sig in i matchen och kontrade fram ett par vassa lägen. Den första halvleken var i stort sett en chanslös sådan och slutade 0-0.

Schalke fortsatte att gå framåt i den andra halvleken och började skapa allt farligare chanser. Arsenal hotade trots sitt stora bollinnehav inte framåt, vilket gjorde att tyskarna kunde släppa en aning bakåt. I den 76:e minuten kom belöning för all energi i offensiven från Schalke och Klaas-Jan Huntelaar kunde rulla in 0-1 för Schalke 04.

Bortalaget var dock inte klara där och fick in ytterligare ett mål i den 86:e minuten genom Barca-lånet Ibrahim Affelay. Affelays andra poäng i matchen, då han även spelade fram sin holländske lagkamrat vid det första målet.

Schalke går med segerns styrka upp på en förstaplats med en poäng ner till Arsenal. Schalke har dock inte på något sätt säkrat förstaplatsen, då de möts i Gelsenkirchen i den kommande Champions League-omgången.