Saviolas mål gav Málaga tre poäng

Málaga inledde matchen genom att ta kommandot under matchens inledande 20 minuter. Antunes, Weligton och Isco hade alla fina chanser till ett ledningsmål i matchens inledande 15 minuter. Kort efter chanskavalkaden tragglade sig Lucas Piazón förbi Iraola på Athletics högra del av straffområdet för att därefter spela in mot anfallarna i straffområdet. Passningen passerade Julio Baptista, som misstajmade sin löpning något, innan Javier Saviola dök upp bakom och satte 1-0 bakom Fernandez i Athletics målbur.

Athletic lyckas vända bort Málagas spelövertag för att mot halvlekens slut trycka på för en kvittering, men utan något lyckat resultat.

Málaga inleder den andra halvleken på samma sätt som man inlett den första – med offensivt och fartfyltt spel. Halvleken fortskrider utan att något lag lyckas göra ytterligare mål. Málaga tar hem segern och befäster sin fjärdeplats, i jakten på en ärofylld Champions League-plats.