San Paolo-spöket Bologna slog ut Napoli

Bologna har utveckliats till ett riktigt spöke för Napoli på Sao Paulo. I helgen blev det en mycket imponerande vinst från gästerna där Bologna sent vände och vann matchen med 2-3. Och på onsdagskvällen var det dags igen på San Paolo, när gästerna vann cupmötet med 1-2 och därmed tog sig vidare till nästa runda.

Det var dock Napoli som började mötet bäst, där Edinson Cavani tidigt tvingade fram en bra räddning från Stojanovic i Bologna-målet. Men när uruguayanen var framme lite senare igen, kunde inte målvakten förhindra anfallarens framfart. Endast tolv minuter in i matchen nickade Cavani in ledningsmålet, där han efter målet höll upp en Napoli-tröja med texten ’Cannavaro and Grava’, som båda stängts av på grund av debatten om uppgjorda matcher.

Cavani var dock inte klar där, för i den 21a matchminuten var han på nytt framme och hotade vid gästernas mål. På ett bra frisparksläge gick uruguayanen på eget avslut som träffade klockrent i ribban och ut. Och istället för mål där, lyckades Bologna kvittera innan halvtidsvilan. Cristian Pasquato tog in ett inlägg, vände bort Andrea Dossena och böjde in kvitteringen förbi den chanslöse Morgan De Sanctis i Napolis målbur.

Napoli var sedan det bättre laget i den andra halvleken, även om Bologna hade sina chanser med, men matchen såg ut att gå mot förlängning när matchen gick in på tilläggstid. Men som en blixt från klar himmel skulle Bologna få till ett helt avgörande ledningsmål i den 91a matchminuten. Och det var Kone som på nytt hamnade i centrum på San Paolo, när han mycket läckert böjde in bollen förbi De Sanctis och tog Bologna vidare till kvartsfinalsspelet i Coppa Italia.