Extra: Huntelaar nära nytt kontrakt

Klaas – Jan Huntelaar har varit en ryktenas man under hösten och har förts ihop med flera storklubbar ute i Europa. Bland annat har Arsenal har länge ryktats vara nära att värva Huntelaar från Tyskland till London. Men nu kommer rapporter från tyska medier att Klaas – Jan Huntelaar ska ha accepterat ett kontraktsförslag från Schalke och alltså stannar i klubben.

Det ska ha sagts att Holländaren ville ha en lön på 400 000 £ per månad(motsvarande c:a 4,3 miljoner svenska kronor) för att gå med på en flytt till London, men istället ska Schalke ha gått med på kraven och gett honom denna månadslön och ska alltså presentera en förlängning med spelaren inom några dagar.

Ett glädjande besked för alla Schalke-supportrar som under de senaste veckorna fått se laget falla i bundesligatabellen till en nuvarande sjunde plats, samtidigt som man fick en tidig sorti i cupen när man föll mot Mainz.

Med ett kontrakt som skulle gått ut i Juni fruktade Schalke att man skulle tappa sin spelare helt gratis till ett annat lag om man inte sålde honom nu i Januari. Huntelaar hade lite smått otroliga 48 mål på lika många matcher förra säsongen i Bundesliga och har i år följt upp med 5 mål på 17 matcher.

Men istället kan man nu andas ut och fortsatt se Klaas – Jan Huntelaar på Veltins Arena. Detta också tillsammans med Lewis Holtby, som enligt rapporter bara är en signatur från ett nytt kontrakt med Schalke. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply