Rooney hjärnan bakom Uniteds sjuka segermatch

Efter supermatchen mot Barcelona, som förlorades med 0-2 efter straffar, spelade Manchester United mot Hannover i träningsturneringen Chevrolet Cup under lördagen. Trots ett underläge på 1-3 lyckades United vända och vinna matchen med 4-3 inför 35 800 åskådare.

United saknade definitivt inte chanser till att ta ledningen i inledningen av matchen, men trots det var det tyskarna som bröt dödläget efter 24 minuter. Anders Lindegaard släppte en retur på Jan Schlaudraffs skott som Artur Sobiech var först på. Med helt öppet mål satte polacken enkelt 1-0 för Hannover.

Sex minuter senare följde Patrice Evra med upp i ett anfall på vänsterkanten och hittade Nani i djupled. Portugisen spelade bollen snett bakåt till Wayne Rooney, vars skott räddades av den förre United-målvakten Ron-Robert Zieler. Javier Hernández tog enkelt hand om returen och rullade in kvitteringen.

I halvtidsvilan byttes David de Gea och Ryan Giggs in mot Anders Lindegaard och Ashley Young. de Geas första insats var en utboxning på en hörna, men när bollen väl kom tillbaka till straffområdet igen var Karim Haggui högst och nickade in 2-1 till Hannover. United radade därefter upp chanser, utan att få någon utdelning.

Istället skulle Lars Stindl slå ett inlägg mot straffområdet där Mohammed Abdellaoue mötte vid främre stolpen och stod för en oerhört snygg klackspark som överrumplade de Gea i målet. Detta hände efter 66 minuter och nu trodde många att United var besegrade.

Men som så många gånger förr kom de tillbaka. Tre minuter efter Abdellaoues konstmål svarade Wayne Rooney för en fantastisk frispark som tog United tillbaka i matchen igen. Och med bara tio minuter kvar av ordinarie tid fälldes Rooney i straffområdet av Zieler innan han hur säkert som helst kvitterade med en kylig straffspark.

United var inte klara där heller skulle det visa sig. Nani hittade nämligen fram med en perfekt framspelning till Rooney bakom motståndarförsvaret och engelsmannen nickade direkt i sidled till nyförvärvet Shinji Kagawa, som ur en aningen snäv vinkel fick på ett skott som lite turligt studsade förbi Zieler och in vid den bortre stolpen.

Det sjunde målet i matchen alltså – och det fick avsluta Chevrolet Cup. En turnering som Manchester United alltså tog hem.

Manchester United: Lindegaard (De Gea 46); M Keane, Vidic (Valencia 73), Carrick, Evra; Nani, Cleverley, Kagawa, Young (Giggs 46); Rooney, Hernandez (Anderson 73).