Rooney får ultimatum av Mourinho – men kommer inte be om flytt

Manchester United mötte Chelsea i det första tungviktarmötet i Premier League 2013/2014 under måndagskvällen. Chelsea och deras manager José Mourinho lyckades med sin taktik och fick med sig 0-0 mot de regerande mästarna på Old Trafford.

Mycket fokus under matchen hamnade på United-anfallaren Wayne Rooney, som enligt den förre managern Sir Alex Ferguson lämnade in en transferbegäran efter ligasäsongens slut i somras.

När sedan ersättaren David Moyes hintade om att Rooney bara skulle bli andravalet bakom Robin van Persie dök Mourinho upp med ett bud. Chelsea-supportrarna sjöng ”Wayne Rooney, we’ll see you next week” under matchen.

United har dock förkastat samtliga bud (varav två från Chelsea) på den 27-årige engelsmannen och Moyes har tydligt gått ut i media och berättat att Rooney inte kommer säljas. Enligt källor till Sky Sports har Wayne berättat för vänner att han inte kommer visa brist på respekt mot klubben genom att be om en flytt.

Nu har Mourinho gett Rooney ett ultimatum – inom det närmaste dygnet måste han bestämma sin framtid. Chelsea har spelare som Samuel Eto’o i radarn och portugisen är inte villig att vänta länge till innan han blickar vidare mot andra spelare. 

– Personen som startade berättelsen måste avsluta berättelsen. För allas bästa är det dags att avsluta historien. På ett eller annat sätt måste han säga ”Jag vill lämna” eller ”Jag vill stanna”, berättade Mourinho för Sky Sports under måndagskvällen. Jag är villig att vänta 24-48 timmar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply