Ronaldo bjöd på hattrick i Reals kross

Den portugisiske världsstjärnan Cristiano Ronaldo är utan tvekan det största hotet mot Sveriges deltagande i nästa års fotbolls-VM i Brasilien. Och det går inte att säga annat än att 28-åringen är i toppform. Förra veckan gjorde han tre mål när Real Madrid besegrade Sevilla med 7-3 och under lördagen upprepade han bedriften med ännu ett hattrick i hemmasegern mot Real Sociedad, en match som slutade hela 5-1 till huvudstadsklubben.

Ronaldo inledde målskyttet i den 12:e minuten och fyllde på med fullträffar i den 27:e respektive 76:e minuten. Det innebär att portugisen sammanlagt gjort 24 mål på 16 matcher den här säsongen (La Liga och Champions League inräknat). Ronaldo spelade också fram Karim Benzema till 2-0 i den 18:e minuten medan Gareth Bales passning hjälpte Sami Khedira till att göra 4-0 i den 36:e minuten.

Anfallstrion med Ronaldo, Benzema och Bale (som kostade klubben sammanlagt 2,1 miljarder kronor i övergångssummor) har nu stått för 16 av de 17 mål som Los Blancos gjort på de fyra senaste matcherna. Men samtidigt om de offensiva krafterna varit ostoppbara på sistone så har defensiven inte hållit samma nivå.

Antoine Griezmann såg till att Diego Lopez inte fick hålla nollan den här gången heller, när han reducerade till 4-1 efter 61 minuters spel. Carlo Ancelottis mannar har bara hållit tre nollor på 17 tävlingsmatcher den här säsongen. Trots detta så ligger de nu bara två poäng bakom Atlético Madrid och tre poäng bakom serieledande Barcelona. Värt att notera är att toppduon spelar sina matcher först under söndagskvällen.

Portugal ställs mot Sverige i ett dubbelmöte där det vinnande laget går till VM. Första matchen spelas i Lissabon den 15 november och returen spelas på Friends Arena den 19 november.