Roma vill låna Liverpool-försvarare

bet365

Mamadou Sakho kan lånas ut till Serie A-klubben

Liverpool-försvararen Mamadou Sakho får det tufft att ta en ordinarie plats i mittförsvaret hos Premier League-klubben. Därför kan en utlåning till AS Roma ligga nära till hands.

Mamadou Sakho, 25, fick stora delar av förra säsongen spolierad av skador. Men när Liverpool-mittbacken väl var frisk fick han ofta chansen av managern Brendan Rodgers. Sakho startade 15 Premier League-matcher av 18 möjliga (de resterande tjugo var han otillgänglig på grund av skada). Den här säsongen lär det dock bli svårare för fransmannen att få regelbunden speltid.

Lovren och Skrtel före i kön

Liverpool har nämligen bytt formation inför den nya säsongen och spelar numera med två mittbackar i stället för tre. Rodgers föredrar att använda Dejan Lovren och Martin Skrtel i mittförsvaret och bakom dem finns det flera andra spelare som konkurrerar med Sakho. I ligapremiären mot Stoke förra veckan var han inte ens med i truppen, något som kan betyda att han är på väg bort från Anfield.

Fransmannen, som är född i Paris och kom till Paris Saint-Germain redan som 12-åring när han lämnade lillebror Paris FC, gjorde sammanlagt 197 A-lagsmatcher för PSG innan flytten till Liverpool i september 2013. I Premier League-klubben har Sakho än så länge spelat 46 matcher och hans nuvarande kontrakt löper ut i juni 2017.

Roma bara intresserade av ett lån

Den italienska Serie A-klubben AS Roma har nyligen sålt Alessio Romagnoli till konkurrenterna Milan och det är dessutom troligt att mittbackskollegan Mapou Yanga-Mbiwa flyttar till franska Lyon. Därför är Roma nu i behov av förstärkningar i mittförsvaret. Sakho kan vara en av de som anländer för att täppa till luckan.

Den franska nyhetsportalen Footmercato, som Football Italia hänvisar till, har bekräftat att det finns kontakt mellan den italienska huvudstadsklubben och den franske landslagsförsvararen. Men de skriver också att Roma bara är intresserade av att låna in Sakho – utan någon köpoption.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365