Roma bortavann i stormötet

Antonio Cassano kom till Inter från stadsrivalerna Milan tidigare i veckan, genom en bytesaffär med Giampaolo Pazzini som gick i motsatt riktning. Pazzini gjorde i sin debutmatch för Milan igår tre mål, och säkrade en vinst för sin nya klubb. Idag var det Cassanos tur att visa vad han gick för i sitt nya matchställ. Kort sagt kan man säga att han inte lyckades kontra Pazzinis debut. Han gjorde förvisso mål – men det räckte inte.

Gästande Roma startade piggt och redan efter kvarten spelad nickade Alessandro Florenzi in ledningsmålet, efter ett välplacerat inlägg från klubblegendaren Francesco Totti. Resultatet stod sig ända fram till tilläggstiden på första halvlek. Wesley Sneijder hittade då Antonio Cassano, som i sin tur lyckades vända bort tre stycken Roma-försvarare. Genom ett skott som, lite turligt, studsade på ett försvarsben seglade bollen i en retfull bana och prickade stolpen och in i målet bakom Maarten Stekelenburg.

Jämnt skägg resultatmässigt när andra halvlek drog igång, men det skulle Romas anfallare Pablo Osvaldo ändra på. I den 67:e matchminuten kom bortalaget i en blixtsnabb kontring och Osvaldo ställdes, efter ännu en läcker framspelning av Francesco Totti, ensam med Inters målvakt Luca Castellazi och kunde genom en elegant chipp sätta bollen i nätmaskorna. Målet blev ett enormt bakslag för hemmalaget, som redan hade fått jaga innerligt för att hämta upp ett underläge tidigare i matchen. Bättre blev det inte av att brassen Marquinho fastställde slutresultatet till 3-1 i den 81:a minuten, då han ur snäv vinkel dunkade in bollen i bortre burgaveln.

Underläget blev för stort för Inter att hämta upp och laget kom inte nära en kvittering i slutskedet av matchen. Förlust i storstadsmötet Milano mot Rom var ett faktum – något som lär svida extra mycket hos fansen efter rivalerna Milans klara seger mot Bologna igår.