Roma blev krossade av tabelljumbon – Juve är ligamästare

Oddsen var inte på Romas sida, men möjligheten till att lägga beslag på Serie A-titeln fanns fortfarande inför söndagens match mot bottenplacerade Catania. Tre säkra poäng för Roma? Det kanske de själva trodde för mycket.

Redan i den 26:e minuen hade Mariano Julio Izco gett Catania ledningen efter Sebastian Letos framspelning, ett resultat som Roma skulle behöva vända snarast.

Istället hade ledningen dubblerats till 2-0, då Izco gjort sitt andra mål för matchen mindre än tio minuter senare.

Det såg tungt ut för Roma, men klubbikonen Francesco Totti klev fram och reducerade till 2-1 i den 37:e minuten, och det fanns fortfarande lite hopp hos Roma i pausvilan.

Tio minuter in i andra halvlek var det dags igen – hemmalaget chockade Roma ännu en gång då lagets anfallsstjärna Bergessio skickat upp Catania till en imponerande 3-1-ledning, och Roma kunde se den där bucklan försvinna i horisonten.

Catania satte även spiken i kistan, då matchens lirare Izco spelade fram Pablo Barrientos som prickade in 4-1 bakom den hjälplöse Morgan De Sanctis i Roma-målet.

Detta var en minst sagt förkrossande kross. Inte bara för att Roma fick storstryk av ligans poängmässigt sämsta lag, utan för att Juventus nu är ligamästare, och att man inte har en chans att rubba Turin-laget under de avslutande omgångarna. Detta var annars en vinst som Catania inte hade med i beräkningen, och det nu 19:e-placerade laget har en mycket mer realistisk chans att hålla sig kvar i högstadivisionen, även om det blir tufft.