Rodriguez avgjorde mot Plzen

Fjolårsmästarna Atletico Madrid har startat Europa League-gruppspelet på bästa sätt, då de premiärbesegrade israeliska Hapoel Tel Aviv. En smakstart på gruppspelet för spanjorerna, som garanterat stärkt deras självförtroende inför de återstående gruppspelsmatcherna.

Tjeckiska Viktoria Plzen har likt Atletico Madrid fått en smakstart på Europa League-gruppspelet, då de puveriserade portugisiska Academica med 3-1 i premiären. Kvällens tillställning sågs på så sätt som en tidig gruppfinal.

Atletico Madrid bestämde sig tidigt för att gå framåt, men lyckades inte ta sig igenom den tjeckiska försvarsmuren. Plzen höll tätt bakåt och släppte inte igenom något. De gick för den delen inte heller på framåt, vilket gjorde att den första halvleken slutade mållös.

Den andra havleken staratade likt den första sömnigt och med en svag offensiv från tjeckerna. Atletico Madrid tilläts liksom den första halvleken styra spelet, men lyckades inte skapa några hetare chanser. Ett taktiskt Plzen försvarade sig bra matchen igenom och var ytterst nära att få med sig ett oavgjort resultat. Det var istället i matchens sista sekund som Christian Rodriguez slet sig loss och gav Atletico tre poäng.

Rodriguez mål ger Atletico ett försprång i grupp b och en chans att dra ifrån Plzen.