Helsingborg tappade ledning mot Twente

I grupp L var det dags för Helsingborg att spela sin första hemmamatch i årets upplaga av Europa League. Helsingborg förlorade senast borta mot Levante och var revanschsugna inför dagen match.

Det visade de direkt när de redan efter 6 minuters spel satte bollen bakom Mihaylov i Twentemålet. Det var May Mahlangu som slog ett perfekt inlägg som Nikola Djurdic mötte med pannan och satte 1-0.

Efter målet stod matchen och vägde länge. Twente skapade en hel del halvlägen samtidigt som Helsingborg  inte alls heller var ofarliga. Åge Hareide, tränare i Helsingborg sa efter matchen att han tyckte Helsingborg gjorde säsongens bästa första halvlek idag.

Helsingborg skapade dock de bästa chanserna och precis innan paus kunde hemmalaget till både publikens och Åge Hareides stora förtjusning göra 2-0. Det var inbytte David Accam som snyggt spelade bort hela försvaret inklusive målvakten och sedan slog en passning genom straffområdet som Nikola Djurdic kunde slå in i helt öppet mål från en meters avstånd.

I paus var ställningen 2-0 och Helsingborg var på väg att ta tre viktiga poäng i Europaspelet.
I paus sa Twentes tränare Steve McClaren till sina mannar att de måste hålla nollan i andra och fortsätta skapa chanser.

I andra halvlek var Twente på tå från början och visade direkt att de skulle försöka gå för kvittering och kanske till och med vinst.

De radade upp ett par superchanser, bland annat ett skott i ribban, samtidigt som skåningarna i rött kontrade utan att skapa några jättelägen.
Helsingborg var illa ute ett antal gånger, men Pär Hansson höll laget kvar genom ett par fantastiska räddningar. Även HIF:s försvar spelade bra. Twente lyckades inte få mål på dem.

Efter 62 minuter blev Rasmus Bengtsson inbytt. Ett byte som skulle visa sig bli matchavgörande.

Bengtsson hade inte ens hunnit spela en kvart när han nickade in reduceringen för bortalaget efter ett fint inspel i luftrummet där svensken snyggt använde huvudet för att få bollen att prassla i nätet bakom Pär Hansson.

Efter detta mål tog Twente över. Det syntes att de holländska serieledarna ville ha in kvitteringen.

Hemmapubliken blev förmodligen nervös när Twente skapade flera bra chanser. Land annat gjorde Hansson en enhandsräddning på ett skott från sidan. På returen slog anfallaren i Twente bollen precis utanför stolpen på bara några meters avstånd.

I den 88:e minuten blev det dock jubel på läktaren. Bortaläktaren. Twente lyckades få in kvitteringen efter en hörna i slutminuterna. Douglas nickade in 2-2 och återigen släppte Helsingborg in ett mål på en fast situation i slutet av matchen. På stopptiden skapade inget av lagen några bra chanser utan matchen slutade 2-2.

Efter matchen sa Steve McClaren att han tyckte Twente borde vunnit med 5,6 eller 7-2.
Åge Hareide sa att han ville ha mer folk än de 5578 som var på plats när HIF möter Hannover senare i höst.

Matchen slutade 2-2 och de regerande svenska mästarna har nu tagit 1 poäng efter 2 matcher i Europa League.  Twente tog sin andra poäng i Grupp L.