Rodgers säker på att Sterling kritar på nytt kontrakt

Raheem Sterling har, som sjuttonåring, slagit sig in i Liverpools a-lag, och nu har ryktena börjat flöda om en ev. flytt till bl a Manchester United. 

Men Brendan Rodgers tror att Raheem kommer att förklara sin kärlek till klubben genom att skriva på ett nytt kontrakt. 

”Jag känner mig säker på det. Jag har pratat med hans agent och jag känner han väl, så det är inga problem. Det är en av alla saker som ska göras.” säger Rodgers i en Intervju med LFC.nu

”Tiden har inte funnits där riktigt, då Sterlings representanter inte har varit i England. Det har varit mycket snack om han den senaste tiden, men han har fortfarande 18 månader kvar av sitt kontrakt.”

”Han har en ung spelare, och vi vill göra allt så bra som möjligt för han. Jag har alltid försökt att se till att jag ger min syn på det hela. En hel del av det här handlar om sunt förnuft.”

”Jag vill inte att klubben eller en ung spelare ska drabbas av sky höga krav utifrån. Jag tror att det finns ett värde som jag ser i en ung spelare som inte har uppnått någonting. Alla dessa overkliga summor som kastas runt till dessa ungdomar kan förstöra för dom.”

”Jag är involverad ungdomarnas utveckling, att ge en ung spelare ett kontrakt med en stor overklig lön kan tappa deras hunger att utvecklas mer.”

”Allt handlar om sunt förnuft, och det är det vi kommer att ha. Ian Ayre gör ett fantastiskt jobb med att fixa kontrakt till spelarna. Han var varit fantastisk, och självklart finns det en bra komunikation med ägarna med.”

Efter att ha gjort sitt första framträdande för klubben under Kenny Dalglish, så har han fått spela regelbundet under Brendan Rodgers.

Han har mäktat med 1 mål på 26 framträdanden och Rodgers insisterar på att han kommer att ha en individuell plan med Sterling de kommande åren.

”Jag har gått igenom vad jag skulle kalla de centrala delarna av hans utveckling.”

”Först och främst, det finns ett åtagande från oss som en klubb för honom, och likaså från honom till oss. Vu har pratat om planen och hans utveckling framöver.”

”Det är då hans ansvar att leverera eftersom han kommer att ha alla verktyg här på Liverpool Football Club, en av de bästa fotbollsklubbarna i världen, för att gå vidare.”

”Men det ligger hos spelaren. Vi har personalen som kan göra honom bättre och bättre och efter det når vi perfektion.”

”Det finns en plan för honom, det finns ett åtagande där och han är en riktigt bra grabb.”

”Vi vill göra klart för oss att allt är rätt för honom vilket jag tror att han känner att det är. Det kommer skrivas på  förr eller senare.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply