Rivstart gav Chile segern

Då var det dags för Chile och Australien att kliva in i VM efter Hollands överraskande 5-1-kross mot Spanien. Någon skräll blev det dock inte här utan favorittippade Chile kunde vinna en fartfylld match med 3-1 efter mål av Alexis Sanchez, Jorge Valdivia och Jean Beusejour.

Chile inledde matchen i ett rasande tempo, och skulle också tidig ta ledningen genom Barcastjärnan Alexis Sanchez som behärskat tryckte dit ledningsmålet efter en trasslig situation i Australiens straffområde.

Ett löpstarkt Chile satte sedan i en ny växel när man med knappa kvarten spelad uttökade sin ledning efter Alexis hittat fram till Jorge Valdivia som mycket vackert placerade in bollen i krysset.

Australien då? De var bleka, fram tills den 35:e minuten då nickspecialisten Tim Cahill nådde högst på ett inlägg och mycket vackert styrde in reduceringsmålet.

Ett pånyttfött Australien skapade sedan minuten senare ett fint läge att kvittera efter att Claudio Bravo i Chiles mål avfärdat ett friläge från nyss nämnde Cahill.

Australiens visade på fint spel även i början av den andra halvleken och hade efter cirka 57 minuter en ny kvitteringschans när mittfältsveteranen Mark Bresciano tvingade Bravo till en ny jätteräddning.

Men Australiens press öppnade även upp för Chile som bjöds på en hel del vassa omställningslägen, något som till slut ledde till att inhoppande Jean Beusejour kunde trycka in 3-1-målet med ett lågt och välplacerat avslut utanför straffområdet.

Ett mål som också skulle visa sig bli matchens sista. Skön premiärseger för Chile som nu kliver upp på en andraplats i grupp B efter Holland som leder tack vare en bättre målskillnad.