Ribery: ”Ballon d’Or är bara politik”

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har prenumererat på priset som världens bästa spelare – Ballon d’Or – sedan 2008 och trots att det flera gånger varit nära att någon annan har vunnit har det inte hänt sedan 2007 (Kaka). Och någon som har tröttnat på de två världsstjärnornas dominans är Bayern Münchens ytter Franck Ribery. I en intervju i det tyska magasinet AZ Munchen sa han att den tredje spelaren inte har någon chans att vinna om Ronaldo och Messi är där.

– Jag var självklart upprörd, sa Ribery, som var nominerad bland de tre bästa så sent som förra året men inte lyckades vinna, och fortsatte: Men det är samma sak varje år: Du vet inte vad du ska göra för att vinna tävlingar.

– Varje spelare som måste veta att om Messi och Ronaldo är där har den tredje spelaren inte en chans.

– Om ytterligare en Bayern-spelare nomineras, borde vi ha en diskussion om han verkligen ska åka dit. Vad är egentligen poängen? Att ta kort? Det är bara politik för mig.

Läs mer om Ballon d’Or

Ifall du vill se Ballon d’or-galan så kan se Ballon d’or tid och vilken kanal visar Ballon d’or för mer info och vart galan streamas gratis. Se även Ballon d’or odds för att få ett indikativ svar på frågan ”vem vinner Ballon d’or” utifrån spelbolagens perspektiv. Uppgifterna kommer att uppdateras inför kommande års gala. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365