Resan slut för Luton – Millwall lätt vidare

FA-Cupen var tillbaka i helgen och det började direkt med ett överraskningsmöte på lördagsreftermiddagen. Att Championship-klubben Millwall tagit sig vidare var kanske inte ett överraskningsmoment, men att Luton Town fanns med var ett stort utropstecken. 

Men klubben som för närvarande spelar i The Football Conference fick inte mycket att säga till om på lördagen, där ett taggat Millwall kontrollerade matchen från start. Gray var visserligen framme med en vass chans från usel vinkel i de inledande minuterna för Luton Town, där målvakten enkelt parerade avslutet.

Men efter tolv minuters spel öppnade ett försvartsmisstag för gästernas ledningsmål, där Henry rundade målvakten och skickade in 0-1 till gästerna. Efter det var det Millwall som i princip kontrollerade mötet, med få undantag för halvchanser för hemmalaget.

Innan halvleken var över fick även lånet från Queens Park Rangers öppna sitt målskytte för Millwall. Och det var ett litet konstnummer, där Hulse nickade Henrys fina inlägg upp i luften innan han på ett halvsnyggt sätt cyklade in 0-2 med en smalbensträff, in i det bortre hörnet.

I den andra halvleken gav Luton Town det en chans opch tryckte på för en reducvering, med flera fina inlägg där bland annat Kovac hade en vass nick. Men Millwall red ut stormen och tog allt eftersom över tillställningen igen på Kenilworth Road, där man också punkterade tillställningen.

En press från Millwall tvingade fram en räddning från Lutons målvakt, där dock N’Guessan kunde raka in bollen i det tomma målet. Matchen slutade 0-3 och Millwall avancerar där med vidare till kvartsfinalsspelet i FA-Cupen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply