bet365

Reims bröt Saint-Etiennes segertrend

bet365

Både Stade de Reims och Saint-Etienne har visat gott gry på sistone och ställde upp på Stade Auguste Delaune med varsin trepoängare i bagaget från förra omgången. Reims tog sin skalp mot ligajumbon Nancy medan dagens gäster segrade övertygande mot Montpellier, vilket var lagets fjärde raka vinst. De hade därför chansen att idag ta sin femte, men det skulle visa sig bli svårare än de hade förväntat sig.

Bortalaget fick en drömstart och tog ledningen redan i den tionde matchminuten. Målskytt blev lagets succéanfallare denna säsong, Pierre-Emerick Aubameyang, vilket betydde den eftertraktade fransmannens elfte mål sedan i höstas.

Det tidiga målet stod sig som matchens enda hela den första halvleken ut, och det såg länge ut att bli just den fullträffen som skulle ge gästerna de tre poäng som jagades.
Även den andra halvan fortsatte på samma ingångna väg som innan. Relativt chansfattigt och intetsägande spel, med en viss spelmässig fördel till Saint-Etienne som i sin tur såg ut att vänta in slutsignalen så nöjda som de var med resultatet.

Men så med en kvart kvar av ordinarie matchtid skulle hemmafansen få brista ut i glädjejubel, till gästernas stora bedrövelse. Matchen nådde då en kvittering, efter att Reims motsvarighet till Saint-Etiennes Aubameyang, anfallaren Gaetan Courtet, frälste sin klubb med ett mål.

Något fler nätrassel skulle det inte bjudas på denna sena eftermiddagsmatch, vilket betydde att resultatet skrevs till 1-1. En siffra som bevisar hur starka Stade de Reims är på sin hemmaborg, då de lyckas ta poäng och emellertid även segra mot så pass starka lag som kommer på besök.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply