Regerande cupmästarna vidare – men Gefle utmanade starkt

Det var dags att plocka ut en kvartsfinalist ur Grupp 6 på Olympia när regerande cupmästarna Helsingborg skulle möta den gruppettan Gefle, som vunnit sina två inledande matcher i gruppen. Gefle gjorde en mycket bra match och gjorde det inte särskilt enkelt för Helsingborg som hade problem stundtals i försvarsspelet där man saknar skadade Walid Atta. Men trots Gefles fina start på matchen var det HIF som tog ledningen efter 18 minuter när David Accam spelades fri på en djupledspassning och lobbade bollen över Geflemålvakten Mattias Hugosson och 1-0 till HIF var ett faktum. Bara minuten efter pausvilan kvitterade Gefle och såg till att man vid detta läge var fortsatt gruppetta när Mikael Dahlberg sköt in kvitteringen.

Gefle krigade på bra även om Helsingborg var vassa framåt med den snabbe David Accam som ett stort hot mot Gefles backlinje, men han sprang offside väldigt många gånger också tack vare att han var för snabb i vissa lägen. De två senaste upplagorna av Svenska Cupen har Helsingborg vunnit och efter att Álvaro Santos gjort 2-1 och David Accam sedan fastställt slutresultatet till 3-1 var avancemanget klart för HIF. Gefle kämpade på bra i slutet under slutforceringen och var bara en tå från att lyckas peta in en kvittering.

I den andra matchen i gruppen blev det 1-1 när Assyriska mötte Varberg. Assyriska tog ledningen efter ett självmål när det hade spelats 18 minuter på Södertälje Fotbollsarena, kvitteringen satte Varberg sju minuter efter halvtid. Dessa resultat innebär att Helsingborg vinner gruppen på sju poäng, Gefle slutar på sex poäng, Assyriska spelade in två poäng och Varberg tog en poäng.