Real Sociedad tappade poäng i Andalusien

Sevilla inledde drabbningen på Ramon Sanchez Pizjuan starkast och tog tidigt kommandot när man dirigerade matchtempot och bollbehandlingen.

Efter en stunds spel skapade Sevilla en riktigt het chans sedan Ivan Rakitic slagit en precis krossboll till Carlos Bacca, Colombianen tog sig in i straffområdet och kämpade fram bollen till José Antonio Reyes. Spanjoren testade ett skott, som styrdes via en Sociedad-försvarare, rakt i kryssribban och vidare ut till hörna.

Kort efter Reyes chans lugnade Real Sociedad ned matchtempot, vilket ledde till ett större bollinnehav. Baskerna skapade snart en målchans för egen räkning när Sevilla-keepern Beto missbedömde en höjdboll och var på tok för sent in i duellen. Fransmannen Antoine Griezmann vann luftduellen, men lyckades inte hålla nicken inom målramen.

Efter 77 spelade minuter lyckas Sevilla spräcka nollan efter två bortdömda mål. Inbytte Kevin Gameiro behövde endast tre minuter på sig innan han hamnat i målprotokollet. Diogo Figueiras spelade fri Gameiro som något turligt fick bollen i nät via Claudio Bravo i Real Sociedads målbur.

Matchen slutade 1-0 och Sevilla plockar därmed in viktiga poäng i jakten på de åtråvärda Europacup-platserna.