Känslofyllt derby i Madrid

Det var ovanligt mycket som stod på spel under denna sena eftermiddagsmatch i La Liga. Förutom heder och ära hade det ena laget chansen att rycka i tabelltoppen medan det andra var piskade att inte förlora för att hänga på. Ett Madridderby har nog aldrig varit så hett som i dag.

Och det började bra för Real Madrid. Redan efter tre minuter kunde Karim Benzema, som verkar ha hittat formen, sätta dit 0-1 till gästerna efter ett fantastiskt inlägg av Ángel Di María.

Väldigt lite fotboll hann tyvärr spelas mellan alla avblåsningar. Båda lagen klagade konstant på domarens beslut och det märktes att ingen ville vika ned sig.

Atlético kunde i vilket fall hitta tillbaka in i matchen genom Koke. 1-1-målet gav både spelare och fans energi vilket sedermera resulterade i Gabis kanon från 30 meter, precis innan halvtid. Hemmalaget hade vänt mot storebror och gick ut i vilan med en 2-1-ledning i bagaget.

Intensiteten fortsatte efter halvlek och Atlético hade bud på fler mål. Även utanför plan var det heta känslor när en av Diego Simeones mannar rök ihop med domaren och var tvungen att lugnas ned av flera stycken från bänken.

Framåt slutet av matchen verkade det som om bränslet tog slut hos hemmalaget. De var nöjda med 2-1 och hoppas kunna parkera bussen framför Thibaut Courtois. Dessvärre för deras del letade sig ett inspel från Dani Carvajal fram till Reals farligaste spelare, Cristiano Ronaldo, som självklart inte gör några fel när han befinner sig inom straffområdet. Portugisen dunkade dit slutresultatet 2-2 och ser till att ”Los blancos” fortfarande har ett litet gap ned mot Barcelona och Atlético Madrid.