Real Madrid tog tre välförtjänta poäng mot Celta Vigo

Hemmalaget började matchen med att genast ta över bollinnehavet. Den skickliga fyrlingen med Alonso, Modric, Özil och Kaká på innermittfältet kunde lätt spela ut Celta Vigos-innermittfältare.

Efter elva spelade minuter kunde Higuain sätta dit ett snyggt men turligt mål. Argentinaren sprang längs den vänstra flanken och bestämde sig för att slå in bollen med fel fot – något som skulle löna sig. Bollen lurade Álvarez och gick över honom in i mål.

Marängerna fortsatte sin press efter 1-0-målet och många spelare var nära att sätta dit tvåan, bl.a Sergio Ramos som missa ett finfint läge i efter vågen på en hörna. Cristiano Ronaldo missade också ett nickläge som han borde ha suttit efter ett inlägg av Higuain.

Efter att halva först halvleken hade spelats fick Celta Vigo sin första målchans. Celtas nummer 10 Iago Aspas slog till med ett hårt och pressat skott som Iker fick sträcka ut sin hela längd för att rädda.

Ronaldo skulle få sitt andra läge för att göra mål då han på två ‘touchs’ bollade upp och lobbade bollen i ribban.

Den värsta delen av Real Madrids press försvann efter trettio spelade minuter och tempot tappade i hastighet. Real Madrid fortsatte dock kontrollera matchen men man lyckades inte utöka ledningen och första halvleken slutade 1-0.

Andra halvleken började med ett lågt tempo men Real Madrid var sugna på tvåan. Ronaldo och Higuain försökte om och om igen men ingen lyckades, fram tills den 66e minuten då Cabral gick in i en närkamp med Özil bakifrån. Tysken la sig lätt och domaren dömde straff. Ronaldo fick äran att ta hand om skottet från elva meter – och han gjorde det bra. Ett stenhårt skott vid den vänstra stolproten lämnade Álvarez chanslös i målet och 2-0 var ett faktum.

När Callejon hoppade in blev det mer ’speed’ i dem vitas anfall, samt mer ytor för Celta Vigo på innermittfältet. Båda lagen fick smålägen men matchen slutade 2-0.

Real Madrid tog alltså tre sköna poäng medan Celta Vigo fick lämna huvudstaden tomhänta.