Real Madrid plockade tre enkla poäng i derbyt

Matchen inleddes relativt tempofattigt, och första chansen kom från en bra nick av Pepe som tvingade Rubén till en ännu bättre räddning. Real Madrid fortsatte leta chanser och i den tolfte minuten kom matchens första riktiga anfall då Real Madrid kontrade blixtsnabbt. Marcelo klackade bollen till Ronaldo i uppspelsfasen, CR7 passade dí Maria i djupet och argentinaren spelade i sidled fram bollen till Benzema som satte dit 0-1 med sin första touch för dagen!

0-2 kunde ha kommit i den 25:e minuten då Modric fick ett friläge efter löjligt försvarsspel av hemmalaget. Dock så gick skottet rakt på Rubén.. Kroaten får alltså vänta på sitt första mål i Real Madrid-tröjan.

Vallecano var väldigt nära att kvittera två gånger om efter en halvtimme spelad. Ett perfekt inlägg kom in från höger sida och Vazquez slog till med en farlig nick men Casillas kunde avvärja faran.. för en ynka sekund! Returskottet lurade sig förbi Casillas men en solid Alonso som stod helt stilla på mållinjen kunde rädda skottet med bröstkorgen.

Och slutligen fick Benzema den första halvlekens sista chans där han kunde ha satt dit sin andra balja för dagen då han försökte knorra in bollen i det bortre hörnet, men Rubén stoppade honom  med en enastående räddning.

Den andra halvleken startade som den första, väldigt tempofattigt och med halvchanser.

Och i den 52:a minuten stod Arbeloa för ett misstag som kunde ha kostat Real Madrid ledningen. Spanjoren passade bollen hem till Casillas utan att se sig för ordentligt och om inte Vallecano-anfallaren hade halvsovit hade resultatet blivit 1-1.

I den 60e minuten så skulle Benzema få sätta dit sin andra balja trots allt, men domaren stod för ett väldigt märkligt beslut då han ignorera fördelsregeln och dömde bort målet för att istället dela ut en frispark till Real Madrid på mittplan.

I den 69e minuten fixade Ronaldo straff då hans inlägg träffade Mats hand. Portugisen tog själv hand om straffen och satte säkert dit 0-2-målet.

I den 73e minuten fick Higuain ett friläge och han spelade osjälviskt fram Ronaldo. Bollen kom fram till CR7 på ett överraskande sätt och han stod för en av hans värsta missar i karriären då han träffade stolpen med ett fritt mål.

Matchen avrundades med en klassisk onödig tackling av Casado som kapade Özil och drog på sig ett andra gult.