Real Madrid hann före Barcelona – värvar Augusto Galvan

Los Blancos var snabbast – värvar brasilianske talangen Augusto Galvan

Både Real Madrid och Barcelona var ute efter brassens namnteckning och hade, enligt källor i Brasilien, följt den 17-årige mittfältaren i över två år, och nu sägs det enligt spansk och brasiliansk media att Marängerna från Madrid nått ett avtal med honom samt hans klubb Sao Paulo.

Blott som 15-åring bevakades den redan då store talangen, Augusto Galvan, av storklubbar från Europa. Framför allt handlade det om de spanska giganterna FC Barcelona och Real Madrid som ville lägga beslag på den duktige mittfältaren. Nu verkar det dock som att scoutingen nått sitt slut och att Barcelona förlorat en stortalang till Real Madrid.

För enligt den brasiliansk tidningen Globoesporte ska övergången vara praktiskt taget klar, och när spanska AS pratar med Galvan säger han att det till 99,9% är klart med en flytt.

Flyttar till sommaren

Att den brasilianske mittfältstalangen dessutom är fostrad i en av Brasiliens främsta akademier i form av Sao Paulo är inte heller något som gjort honom mindre attraktiv. Dock kommer spelaren inte att flytta till den spanska huvudstaden förrän till sommaren.

Galavans kontrakt med den brasilianska klubben går ut den 25:e mars, samma dag som han fyller 18 år, och väntas flytta – om allt går som väntat – i juni.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply