Real Betis uddamålsvann mot Valencia – klättrar upp till Europa-plats

Valencia gästade Real Betis på Benito Villamarín då man skulle göra upp om tre viktiga poäng i jakten på en Europa-plats.

Matchen inleddes med ett högt tempo och båda lagen såg taggade ut. Efter att båda manskapen skapat hyggliga lägen i början av matchen så slog Salva Sevilla till. En misslyckad rensning av Valencia-försvararna letade sig fram till Sevilla som slog till på halvvolley! Diego Alves såg först ut att kunna rädda skottet, men hans fingrar räckte inte till och bollen styrdes in i nätet. 1-0 var ett faktum efter endast nio spelade minuter.

Valencia försökte komma tillbaka in i matchen och kretsade sitt spel runt Soldado. Spanjoren fick till ett par farliga lägen men förgäves.

Matchen tappade i tempo i den andra halvleken och inga större chanser skapades. Resultatet förblev 1-0 och dom grönvita tog tre väldigt viktiga poäng i jakten på en Europa-plats.