Ranocchia oväntad förlängningshjälte för Inter

Det var dags för kvartsfinal i Coppa Italia där Inter och Bologna möttes denna afton på Giuseppe Meazza. Bologna hade tidigare i turneringen stått för en stor skräll när man slog ut Napoli med 1-2 på Stadio San Paulo efter ett mål i slutminuten. Dagens motstånd Inter hade via en seger hemma mot Hellas Verona tagit sig fram till den här matchen.

Det var Inter som inledde som det lite starkare laget på sin hemmaplan även om Bologna inte gjorde reklam för defensivt inriktad fotboll. Det var full fart framåt till en början från båda lagen vilket gjorde att den första halvleken var väldigt rolig att titta på även om de heta målchanser uteblev till en början. Det skulle dröja till den 34:e minuten innan det skulle börja rassla i näten på San Siro ikväll, Fredy Guarin fick bollen utanför straffområdet av Antonio Cassano och gjorde en skottfint som lurade två Bologna-försvarare och det gav utrymme att avlossa en projektil upp i nättaket bakom en chanslös Federico Agliardi i Bolognas målbur.

Förutom det höga tempot och Guarins vackra mål bjöd första halvlek inte på så mycket mer och frågan var inför andra halvlek om Inter skulle tighta till sin defensiv eller om Bologna skulle satsa ännu mer framåt. Det blev både och i den andra halvleken som inte var något märkvärdigt till en början där det inte hände särskilt mycket då inget av lagen verkade vilja köra fullt fart framåt längre. Men efter att båda lagen gjort några byten vardera blev det mer fart i matchen, bland annat fick Mikael Antonsson gå av planen för att göra plats för anfallaren Panagiotis Kone.

Bologna försökte så smått med att forcera för ett kvitteringsmål, men istället satte Rodrigo Palacio 2-0 för Inter med knappa kvarten kvar när han fick ett bra läge precis utanför straffområdet och med ett skruvat, hårt och välplacerat skott hade Agliardi inte mycket att göra på det här målet heller. Detta målet satte fart på Bologna rejält som nu började skapa målchanser och kom väldigt enkelt upp i farliga anfall mot Inter som hade börjat backa hem och verkade väldigt rädda om sin ledning. Då föddes det liv i matchen ordentligt när Alessandro Diamanti slog till en vacker frispark över Inters mur och det var reducerat till 2-1 bara tre minuter efter att Palacio utökat Inters ledning.

Detta gav Bologna ännu mer energi och bara minuten efter reduceringen hade man ett skott i stolpen som mycket väl kunde inburit en kvittering. Istället kom 2-2 målet i den 84:e minuten nät Marco Motta slog ett fint inlägg till Manolo Gabbiadini som satte dit den och kramades om rejält av sina lagkamrater efter det målet. Bologna hade bud på fler mål efter detta och Inter var i brygga under matchens sista minuter. Inter saknade inte heller chanser i slutminuterna men det var Bologna som var närmst att avgöra på ordinarie tid när Samir Handanovic tvingades till en mycket fin räddning för att Bologna inte skulle vinna matchen före förlängning.

Det blev inget avgörande på ordinarie tid utan det gick till förlängning där båda lagen spelade väldigt försiktigt men desto längre förlängningen gick, desto tröttare blev vissa spelare och då skapades det fler målchanser. En av dem var när Javier Zanetti gav sig iväg till på en solorejd och fick iväg ett avslut på mål som gav en retur och öppet mål, men Interkaptenen lyckades peta bollen utanför mål. Bologna fick 25 minuter in i förlängningen ett jätteläge när Manolo Gabbiadini serverades med ett vackert inlägg mot bortre stolpen där han med kraft kunde sattit dit 2-3 för Bologna, men nicken blev för lös och Samir Handanovic hann med bra i sidledsförflyttningen vilket gjorde räddningen väldigt enkel för honom.

De flesta satt och väntade på ett straffavgörande i slutminuterna, men på en hörna i absolut sista minuten lyckades inte sätta dit segermålet när Guarin slog hörnan till Andrea Ranocchia som kunde nicka in bollen enkelt sedan Bolognamålvakten Agliardi sprungit in i Rodrigo Palacio och trillat ner på gräset. Snöpligt för Bologna som gjorde en fin upphämtning i slutet av ordinarie matchtid, desto skönare för Inter efter deras tapp av sin 2-0 ledning.