Ramseys dubbel sänkte gamla klubben

Före matchen var det mycket snack om Arsenals extremt formstarke mittfältare Aaron Ramsey, som än så länge under säsongen har varit något av en skyttekung för klubben. Det var nämligen så att walesaren skulle möta sitt gamla lag Cardiff City.

Arsenal visade att de ville ha alla tre poängen tidigt i matchen då Jack Wilshere var nära att göra 1-0 redan i första minuten – precis som i den senaste matchen mot Marseille i Champions League. Denna gång gick dock inte avslutet in i mål, utan skruvade sig perfekt i stolpkrysset.

Det skulle inte ta särskilt lång tid ändå för Arsenal att ta ledningen. Mesut Özil spelade fram Aaron Ramsey, vem annars, med ett avckert inlägg som mittfältsdynamon vackert skarvade in med pannan. 1-0 var alltså ett faktum med 29 minuter spelade.

Cardiff skulle dock inte vika ned sig. Det walesiska laget kämpade med stor glöd, och Frazier Campbell och Peter Whittingham hittade fram till ett par riktigt heta målchanser. Woiciech Szczesny hade dock inga problem mellan Arsenals stolpar, och polacken stod för en mycket fin insats under matchen.

Arsenal skulle istället utöka till 2-0 då Özil återigen stod för en assist, men denna gång var det Mathieu Flamini som dunkade in målet. Detta var fransmannens första mål efter att han återvänt till Arsenal i somras.

Inhoppande Theo Walcott skulle spela fram till Ramsey som satte spiken i kistan med sitt andra mål för matchen på tilläggstid.

Det skulle också bli slutresultatet, och Cardiff-supportrarna kunde bara applådera åt sin förre talangs insats, medan Arsenal fortsätter att imponera som serieledare.