QPR närmare Premier League

Efter 0-0 i första mötet var det i kväll målgaranti på Loftus Road då det efter 90 minuter skulle utses en motståndare till Derby den 24:e maj.

Bortalaget Wigan var de som inledde starkast och tog ledningen i matchen efter endast nio minuter genom James Perch. QPR blev chockade av den intensiva starten och lyckades inte producera några riktiga farligheter innan halvtidsvilan.

I andra halvlek gjorde Harry Redknapp på typiskt Mourinho-manér tre byten tätt inpå varandra i ett försöka att ändra matchbilden drastiskt – något som bar frukt när Charlie Austin kvitterade från elva meter i den 73:e minuten. 1-1-resultatet stod sig sedan de återstående minuterna och drabbningen gick till förlängning.

Det var QPR som då drog det längsta strået när Austin ytterligare en gång hittade nätet och gav hemmalaget ledningen och senare även vinsten. Londonklubben åker därmed till Wembley för att göra upp med Derby om platsen i Premier League nästa säsong.