PSG vidare i cupen efter seger mot Toulouse

Coupe de France bjöd på en hel del sextondelsfinaler både idag och igår, där en toppmatch stack ut från mängden. Olyckligtvis, eller kanske lyckligtvis, för båda lagens del skulle Paris Saint-Germain och Toulouse bli varandras motståndare så pass tidigt in i turneringen. Ett möte som spelades av på Parc des Princes i den franska huvudstaden denna kväll.

Någon Zlatan Ibrahimovic befann sig varken på planen eller på avbytarbänken, då Carlo Ancelotti valde att vila honom inför kommande matcher. Något som öppnade upp för spelare som har fått se sig petade större delen av säsongen, till att göra ett avtryck – och de gjorde dem.

Redan i den åttonde minuten skulle svenskens ”ersättare” Kevin Gameiro öppna målskyttet i matchen, efter en fin framspelning från argentinaren Ezequiel Lavezzi. PSG:s målyra blev dock kortvarig, då Toulouse endast tio minuter senare skulle kvittera. Det målet föll genom den snabbe yttern Franck Tabanou, som med sin fullträff gav gästerna en biljett in i matchen igen.

Den resterande tiden av halvleken skulle förbli mållös, och mycket tydde på att matchen skulle gå till förlängning de 45 minuterna att döma. Men kort in i den andra akten skulle hemmalaget få dit ett förlösande ledningsmål, för andra gången i matchen. Denna gång var det dock mittfältaren Javier Pastores tur att få sitt namn inskrivet bland målskyttarna.

Fyllda av energi från nätrasslet skulle PSG fortsätta att trycka på framåt och i sinom tid kom även det slutliga 3-1-målet, men med mer än en halvtimme kvar till slutsignalen. Dock skulle Ezequiel Lavezzis balja bli den sista i matchen, vilket skickar Paris SG vidare i turneringen, samtidigt som Toulouse får rikta in sig på nästa års upplaga istället.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply