PSG vann igen

PSG fortsatte på den fina förlustfria trend man skaffat sig, genom att hemmaslå Toulouse FC. Segersiffrorna skrevs till 2-0 efter ett mål av den unge mittbacken Marquinhos, och ett av den förre detta Serie A-skyttekungen Edinson Cavani.

Den sistnämnde startade förvisso på bänken, men löste av Zlatan efter 70 spelade minuter.

Ledningsmålet för PSG kom efter 41 minuter. Thiago Motta slog ett inlägg på frispark som Veratti nickade ned till en fri Marquinhos. Det var dock inte förrän på hans egen retur 1-0-målet kom. Toulouse-målvakten Ali Ahamada räddade det första försöket mot mål, men returen kom alltså tillbaka till brasilianaren som slog den i nät.

I den 70:e minuten kom alltså bytet. Zlatan ut, Cavani in.

Det dröjde inte mer än åtta minuter innan den inbytte Uruguanen fick en straff tilldömd efter att ha blivit nedtacklad. En billigt dömd straff då Toulouse-försvararen Uros Spajic träffade boll. Straff var det dömt hur som helst. Edinson Cavani klev fram och satte kyligt bollen i motsatt hörn som målvakten slängde sig åt. 2-0 i minut 79 och saken var därmed i stort sett klar.

Tre poäng till Paris-laget som nu toppar Ligue 1 med 18 inspelade poäng. En poäng mer än tvåan AS Monaco, dock med en match mer spelad.