PSG rullade ut Hammarby på Tele2

bet365

I en match av lätt tyngd, men med mycket prestige i potten, så skulle Hammarby Fotboll slutligen få ta emot storlaget Paris Saint-Germain, på nyligen invigda Tele2 Arena. Tittarnas förväntningar hade pumpats upp sedan flera månader tillbaka och med storstjärnor så som Zlatan Ibrahimovic, Javier Pastore och Mamadou Sakho skulle löftet om ett ”stjärnspäckat” PSG upprätthållas. Anmärkningsvärt var dock att klubbens nyinköpte storstjärna, Edinson Cavani, inte syntes till i dagens matchtrupp.

Hammarby höll sig däremot till den vanliga startelvan, med ett fåtal experiment. Nytt var att de båda nyförvärven, Andreas Haddad och Luke Rodgers, befann sig från start; samt att den formstarke Christophe Lallet fick nytt förtroende i startelvan.

Tidigt in i matchen försökte hemmalaget ta kontroll över spelet, men utan resultat. Parisarna fick vara dem som höll i taktpinnen under den första halvleken och vid de fåtal tillfällen då en enstaka grönvit spelare lyckades fånga upp bollen försvann chansen ut i sanden snabbare än publiken på Tele2 hann ropa ”Bajen”. Men trots detta stod sig ett mållöst resultat när domaren blåste för halvtidvila; detta till mestadels tack vare ett hårt slitande, lågt pressande Hammarbyförsvar.

Inför den andra halvleken såg de båda lagen till att spara på krafterna hos sina respektive storstjärnor och just därför fick vi se både Kennedy Bakircioglü och Zlatan Ibrahimovic lämna planen. Men kvar på planen fanns den löpvillige Clement Chantome, som genom just sina smarta löpningar kunde glida igenom Hammarbyförsvaret och lirka in ettan bakom en oförbredd Johannes Hopf. Men Hammarbys mardröm slutade inte där. På ett snarlikt manér, bara minuter senare, kunde den unge Hervin Ongenda pricka in PSG:s andra för aftonen, och en Hammarbyskräll såg nu mycket avlägsen ut. Matchen slutade sedermera 2-0 till PSG, med Ongendas mål som matchens sista.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply